Betta på VM i fotboll

Betting Utan Svensk Licens » Sportsbetting » Betta på VM i fotboll
Betta på VM i fotboll

VM i fotboll för herrar är verkligen en höjdpunkt för de som inte kan få nog av denna sport. Detta VM anordnas i Qatar och flera av världens största fotbollsländer deltar för chansen att kamma hem förstaplatsen. 

Däremot har också VM i fotboll, som anordnas av FIFA fått motta en hel del kritik och intresset för denna omgång av fotbolls-VM har därför dalat en aning. Däremot är det fortfarande världens största fotbollstävling där du också har möjlighet att betta på det fotbollslag hos betting utan licens som du tror kommer att vinna.

När anordnas VM under 2022?

För 2022 är det Qatar som står som värdland för denna omgång av fotbolls-VM. Detta röstades fram redan år 2010 av FIFAs exekutiva kommitte. USA var det land som fick näst flest röster. Qatar är det minsta landet till både yta och folkmängd som har fått äran att anordna VM. Men landets moral och andra punkter har kritiserats och flera har därför valt att ta avstånd från denna omgång av VM i fotboll.

Du kan följa VM från den 20 november till 18 december då finalen hålls. Vilka lag som får mötas om första- och andraplatsen är ännu inte avgjort. Fastän det har gått några veckor in på VM är det fortfarande några favorittippade lag kvar och även en del överraskningar.

32 lag deltar i VM 2022

VM har plats för 32 lag som deltar och slumpmässigt placeras i olika grupper som får möta varandra. Ett land måste kvala för att få en plats i VM, därför deltar till exempel inte Sverige i VM 2022. Kvalrundan för VM påbörjades redan under 2019 och pågick sedan fram till några månader innan VM startade. 

I första delen av tävlingen möter varje lag i varje grupp varandra. De två vinnande lagen tar sig sedan vidare till nästa steg. Utlottningen sker slumpmässigt och det har förekommit att flera av de favorittippade lagen har hamnat i samma grupp. Detta ger därför länder med högre odds bättre förutsättningar att komma längre i tävlingen. Så hur chanserna ser ut för varje land att komma till final beror också på vad slumpen har att säga och vilket land de får möta.

Vart kan man kolla på fotbolls-VM?

Eftersom VM i fotboll räknas som en riktig höjdpunkt och även har ett enormt intresse världen över kan du idag följa matcherna på de största TV-kanalerna. Men du har också möjlighet att betala för extra innehåll, matchprat och mellansnack om du har ett TV-paket. Många sportbettingsidor livestreamar också matcherna. Har du därmed bettat på en match kan du följa den direkt från din mobil eller dator. Detta är också en faktor som många spelbolag lockar med när stora tävlingar såsom VM i fotboll anordnas.

Vilka lag har de lägsta oddsen?

Att kika på hur oddsen ser ut är ett bra sätt att få en överblick på vilka lag som har större chans att vinna VM. Desto lägre odds, ju större sannolikhet är det att laget vinner. Det är flera länder som brukar placera sig väldigt bra i VM och som därmed också har ett lägre odds. Dessa länder är till exempel Frankrike, Spanien, Portugal, Tyskland och Brasilien. Även för VM 2022 har de väldigt låga odds och har också presterat väldigt bra hittills.

Vad visar statistiken?

Om man kikar på statistiken över resultaten under samtliga VM är det Brasilien som har presterat allra bäst. De har vunnit guld hela fem gånger, samt även tagit två silver och två brons. Detta är en anledning till att de också är favorittippade för VM 2022. Däremot beror det helt på vilket lag de möter och hur deras spelform ser ut för matcherna framöver. Om de vinner VM även 2022 återstår att se.

Vad kan man betta på?

Precis som med många andra tävlingar som anordnas har du inte bara möjligheten att betta på vilket lag du tror vinner en särskilt match eller som kammar hem hela turneringen. Du har även möjlighet att betta på hur många mål ett land gör, hur ett särskilt matchresultat slutar eller vilket lag som får flest hörnor. 

Tack vare det stora intresset för VM växer det ständigt fram nya underkategorier som du kan betta på och som också gör matchen lite extra spännande. Så kika på tabellen över kategorier som du kan betta på, börja jämföra oddsen och lär dig mer om de olika länderna som deltar för att få bättre förutsättningar att betta rätt och vara med i vinstutdelningen.

Senaste artiklar