Betting på CS:GO nu möjligt

Betting Utan Svensk Licens » Nyheter » Betting på CS:GO nu möjligt
Betting på CS:GO nu möjligt

Intresset för E-sport växer för varje år och en spelkategori som alltid har legat i toppen är Counter Strike, även kallat för CS:GO. Detta är inte bara ett av de största spelen inom e-sport. Det spelas också globalt av flest antal användare, där man beräknar att cirka 11 miljoner spelar Counter Strike varje månad sedan lanseringen 2012. CS:GO är den första utgåvan som släpptes och är ett förstapersons skjutspel som man också kan tävla inom. 

Anledningen till att spelet idag har så många frekventa spelare världen över är att framför allt att du har möjlighet att ladda ner eller köpa spelet till flera olika spelkonsoler. Oavsett om du har ett Playstation, XBOX 360 eller hellre spelar från din PC är detta fullt möjligt. Däremot använder alla som spelar CS:GO på en professionell nivå en PC med Windows eftersom detta ger den allra bästa spelupplevelsen och grafiken utan fördröjningar.

Tack vare spelets enorma popularitet har intresset för att betta på CS:GO också ökat kraftigt. Vi listar vart du kan betta på cs:go hos betting utan svensk licens som anordnas inom CS:GO och även några framgångsrika lag som du bör hålla koll på om du vill betta på CS:GO.

Hur tävlar man i CS:GO?

För att du ska kunna betta på ett bra sätt är första steget att du lär dig mer om hur tävlingar inom CS:GO fungerar samt hur spelet är uppbyggt. En bra förståelse kommer också göra det mer underhållande när du kollar på sändningarna eftersom du ser hur det lag du bettar på ligger till och vad som faktiskt händer under spelrundan.

Det är alltid två lag som ställs mot varandra och som har fem spelare i varje lag. Under spelrundan får varje lag ett antal mål som de måste uppfylla för att ta hem segern. När man spelar från en konsol hemma finns det lite olika spellägen som du kan välja mellan. Men i e-sport så gäller det alltid samma laguppställning om fem i varje lag.

Först till 16 vinster vinner

Varje match innehåller högst 30 stycken omgångar som kan vara under lite olika tidslängder. Men normalt överstiger de inte två minuter. Det lag som först vinner 16 omgångar tar hem förstaplatsen. Hur lång en match är varierar därför också beroende på hur lagen presterar och hur lång varje omgång är.

Stora CS:GO evenemang att räkna ner till

Precis som med andra sportkategorier som fotboll eller ishockey har också CS:GO flera prestigefyllda och mycket stora evenemang som du kan ringa in i kalendern. De två största inom CS:GO och e-sport generellt är de två Major Championship som anordnas och sponsras också av Valve, vilket är det företag som har tagit fram CS:GO.

Tävlingarna har snabbt vuxit i intresse och idag är det hela 24 olika lag som tävlar om att vinna förstaplatsen. Laget som vinner tar hem en prispott på hela 1 miljoner dollar. Detta är den allra största prissumman inom e-sport och stora sponsorer bidrar också till att hålla denna prissumma så hög. 

Att vara riktigt duktig på att spela kan därför vara ett högt utbetalat jobb precis som om man spelar professionellt inom till exempel fotboll. Eftersom det också anordnas flera andra stora tävlingar varje år inom CS:GO som till exempel ESl One Köln och  IEM Katowice har varje lag också chans att ta hem flera förstaplaceringar.

Framgångsrika lag inom CS:GO

Det är flera lag som har presterat väldigt bra sedan starten av e-sport. Men trots detta toppar laget Astralis från Danmark listan som marknadens mest framgångsrika lag inom CS:GO. De har kammat hem hela fyra mästerskap och flera andra stora tävlingar som anordnas. Oddsen för att det går bra för Astralis även under nästa stora tävlingar är därför låga eftersom sannolikheten att de vinner är högre än många andra lag som deltar.

Svenska laget Fnatic har också presterat väldigt bra och kammat hem tre stycken mästerskapstitlar, varav den första var i Jönköping.

Som världens bästa CS:GO-spelare har du ZymOo som idag spelar för laget Vitality. Men eftersom tävlingen spelas som ett lag krävs det också att de andra spelarna gör bra ifrån sig för att laget ska vinna en mästerskapstitel.

Vart kan man betta på CS:GO?

Eftersom e-sport får ett allt större intresse är det också allt fler sportbettingsbolag som erbjuder betting på CS:GO. Kika på en passande sportbettingsida och gör sedan en insats som passar dig. Vilket lag tror du kommer att vinna nästa stora turnering som anordnas? 

Kika på hur oddsen ser ut och jämför resultat för att få bättre förutsättningar att betta rätt. Det är mycket att hålla koll på och det viktigaste är att du får en underhållande spelupplevelse och även har möjlighet att följa matchen. De största tävlingarna inom CS:GO sänds idag av de största kanalerna och du kan även följa matcherna online från din dator.

Senaste artiklar