Betting på SHL

Betting på SHL

Det efterlängtade SHL har äntligen gått av stapeln och även fast det redan har pågått under en tid har du den allra mest spännande delen kvar. Snart får vi se vilka lag som direktkvalificerar sig vidare till kvartsfinalen. 

Om du inte kan få nog av ishockey har du säkerligen ett svensk ishockeylag som du hejar och kör betting utan svensk licens lite extra. Eftersom intresset för SHL är väldigt stort har detta också skapat en stor bettingmarknad där man har möjlighet att göra en insats på både vilket lag som tar hem hela turneringen, men också hur resultatet blir för individuella matcher. 

Vi ger dig informationen som du kan behöva för att lyckas betta smart under årets SHL och även hur SHL faktiskt fungerar. Med rätt kunskap och förståelse är det enklare att betta på sport. 

Vad är SHL?

SHL är en förkortning av Svenska hockeyligan som sedan 2015 består av 14 svenska lag som årligen tävlar om att ta hem pokalen som Sveriges bästa ishockeylag. Första SHL-matchen gick av stapeln under säsongen 1975 till 1976 men kallades då istället för Elitserien. Sedan år 2013 heter istället denna ligan SHL eftersom namnet representerar lagen och turneringen bättre.

Hur är SHL turneringen upplagd?

Denna säsong av SHL påbörjas den 11 september 2022 och finalen hålls inte förens den 15 mars 2023. Under SHL kommer samtliga lag möta varandra flera gånger. Två sker på hemmaplan och två gånger spelas på bortaplan för att göra säsongen så rättvis som möjligt. Detta innebär att varje lag spelar hela 52 gångar. Så om du inte kan få nog av ishockey har du en hel del sport att kolla på under årets vintermånader.

Hur räknas poängen i SHL?

Poängen i SHL räknas på samma sätt som i många andra turneringar. Om ett lag vinner en match efter att ordinarie tid har spelats tilldelas de tre poäng. Om ett lag vinner en match efter förlängning tilldelas de två poäng.

Men även lag som förlorar tilldelas ett poäng om det sker en förlängning. Om ett lag däremot förlorar efter att ordinarie tid har spelats tilldelas laget noll poäng. Du kan följa poängsystemet efter varje match och se vilka lag som det går bättre eller sämre för. Däremot kan mycket fortfarande hända eftersom det återstår några månader på säsongens SHL.

Beroende på hur bra det sedan går för ett lag kan de kvala sig vidare till slutspelet. Lagen som enligt tabellen ligger på plats 1-6 kvalar sig direkt vidare till kvartsfinalen. Lagen som ligger på plats 7-10 får däremot möta varandra för att se vilket lag som tar sig vidare. Ett lag har därför som mål att placera sig högt i tabellen för att därmed direktkvalificera sig till de mer avgörande matcherna i SHL.

Några lag presterar oftast bättre

Däremot är det flera lag som har presterat bättre än andra genom åren och som därmed också kan vara värt att hålla ett extra öga på. Det är framför allt tre stycken lag som oftast presterar väldigt bra och detta är Färjestad BK som just nu ligger etta på SHL:s maratontabell och som även då har tagit hem flest mästerskapstitlar genom tiderna. Tätt därefter ligger Djurgårdens IF och Brynäs IF.

Vart du kan betta på SHL

Eftersom SHL idag är en av Sveriges mest följda och efterlängtade ishockeyturneringar är det kanske heller inte så konstigt att du kan betta på SHL på de flesta stora svenska sportbettingssidor. Bland annat Betsson är en mycket stor aktör som erbjuder betting på SHL under säsongen.

Vad som har fått betting på SHL särskilt populärt är inte bara att det är Sverigest bästa lag som gör upp mot varandra. Det är också att det finns möjlighet att betta på flera olika kategorier, vilket kan bidra till att göra matcherna ännu mer spännande. Till exempel kan du förutom att betta på vilket lag du tror kommer vinna hela SHL även betta på enskilda matcher, vem som gör nästa mål om du utför livebetting eller antal mål under matchen.

Vilket lag som vinner SHL återstår att se, men du har helt klart en hel del del spännande matcher att se fram emot under säsongen. Bjud in dina vänner på en ishockeykväll de sent ska glömma och betta på det lag du tror kommer vinna. 

Senaste artiklar