Europtipset – Vad innebär detta?

Betting Utan Svensk Licens » Casinoartiklar » Europtipset – Vad innebär detta?
Europtipset – Vad innebär detta?

Om du älskar att betta på sport finns det mycket att sätta sig in i och hålla koll på. Sportsbetting är en ständigt växande marknad och flera spelbolag publicerar rekordsiffror i jämförelse med tidigare år. I kategorin sportsbetting har du flera stycken olika sporter, ligor och turneringar som du kan välja att betta på. En del är mer populära än andra och Eurotipset är någonting som har växt markant i Sverige.

Vi går här igenom allting som du behöver veta om Eurotipset, för att du ska ha de allra bästa förutsättningarna att betta rätt på betting utan spelpaus.

Vad är Eurotipset?

Eurotipset är en del av Svenska spel och perfekt för dig som älskar att betta på fotboll. Detta startades redan år 1993 eftersom Svenska spel insåg att det fanns ett väldigt stort intresse från svenskar att betta på europeiska ligor som till exempel Bundesliga, Premier League och La Liga. 

Från början hette denna spelform italienska stryktipset, men bytte senare namn till Eurotipset eftersom allt mer fotboll från Europa introducerades till den svenska marknaden. Du kan idag därför betta på samtliga stora ligor från Europa via Europatipset och detta har också bidragit till att utländsk fotboll har fått ännu större intresse av svenska fotbollsentusiaster.

Liknar klassiska Stryktipset på många sätt

Europatipset jämförs ofta med den svenska motsvarigheten Stryktipset, där du har 13 matcher som du behöver tippa på. Du kan antingen kryssa i en etta för hemmaseger, tvåa för bortaseger eller kryss för oavgjord match. Du följer sedan samma mall på alla samtliga 13 matcher på kupongen.

För att kunna vara med och dela på utdelningen som görs måste du ha tippat 10 av dessa 13 matcher korrekt. Hur stor vinstsumman blir beror på flera faktorer som hur många spelare som har lyckats pricka in rätt på kupongen, hur stora insatser som har gjorts och även hur oddsen för matcherna ser ut. Därför kan man beroende på insats vinna allting från under hundralappen till miljonbelopp.

Tippa med dina nära och kära

För en chans att vinna en större summa kan du också slå ihop din kupong med andra spelare. Detta gör det enklare att lämna in en gemensam kupong med dina nära och kära, samt därefter sedan dela på en eventuell vinst om det skulle bli aktuellt. Att betta på sport tillsammans är en bidragande orsak till att sportsbetting idag är så ofantligt stort och en aktivitet som är roligt att göra tillsammans.

Bättre förutsättningar att vinna på Eurotipset

Det finns flera saker som du kan tänka på för att ha bättre förutsättningar att vinna på Eurotipset. Det finns egentligen två olika strategier som du kan använda dig av för att vinna. Beroende på hur ofta du vill spela och även hur stora vinster som du vill kamma hem har båda strategierna sina för- och nackdelar.

Samma tipsrad varje gång

Många som spelar på Eurotipset har gjort så sedan starten 1993. Flera har också samma strategi sedan Eurotipset lanserades i Sverige och detta är att spela på samma tipsrad varje gång. Detta kanske inte kommer ge vinster särskilt ofta, men när du väl har lyckats pricka in minst 10 rätt är det högre chans att det skräller till rejält. 

En annan fördel med att använda dig av samma tipsrad varje gång du spelar på Eurotipset är att du inte behöver lägga ner tid innan på att kolla vilka lag som är favoriter och förstå fotboll på samma sätt. Så om du vill testa lyckan med denna strategi kan du slå ihop en kupong med flera andra spelare. När ni väl vinner har ni chans till en större vinst. 

Satsa på favoriterna

Sedan har du också en annan strategi som går ut på att tippa på favoriterna. Det är större chans att du vinner eftersom det är bättre odds för att ett favorittippat lag kammar hem matchen. Däremot kräver detta också lite mer tid och efterforskning från din sida. Så om du letar efter ett nytt sätt att betta på fotboll, kika in Eurotipset från Svenska spel. 

Senaste artiklar