Intresset för E-sport ökar

Betting Utan Svensk Licens » Sportsbetting » Intresset för E-sport ökar
Intresset för E-sport ökar

Intresset för betting utan svensk licens ökar markant under 2021. Betting är en tradition som sträcker sig tillbaka till romarriket och som hållit i sig. Tack vare digitaliseringen har en allt större del av marknaden för sportsbetting förflyttats online. Du kan göra en insats utan att behöva besöka ett spelombud och dessutom är det enklare att jämföra odds online för att få en bättre överblick på den match som du ska betta på. 

Det har fram till idag framförallt varit sporter som fotboll och ishockey som är lite extra populära inom sportsbetting. Detta är också två områden som genererar väldigt stora summor pengar och någonting som många sportsbettingsidor satsar lite extra på. Men en kategori som klättrar sig allt högre på topplistorna är betting inom E-sport. Hur ser utvecklingen för E-sport ut och vart kan man betta om man är intresserad av denna marknad?

Vad är E-sport?

E-sport är ett samlingsnamn för all digital sport eller elektronisk sport som det även kallas. Detta kan innefatta turneringar där personer tävlar självständigt eller där lag tävlar om att vinna. E-sport är idag en enorm marknad och även fast intresset är lite extra stort i till exempel Japan så har fenomenet också tagit sig till Europa. Idag anordnas årliga turneringar inom några av E-sportens största spel. Sverige har också satts på kartan som ett väldigt framgångsrikt land inom E-sporten och vi har idag många utmärkande lag att vara stolta över.

Diskussionen om E-sport går varma

Även fast det har beslutats att E-sport ska räknas som just en sport går diskussionen om detta fortfarande varma. Kan någonting verkligen räknas som en sport om man sitter ner utan att röra på sig? Svaret är ja eftersom E-sport idag finns med på Riksidrottsförbundets hemsida.

Hur populärt är egentligen E-sport?

Även om E-sport är relativt nytt så omsätter det idag stora summor och inte bara inom sportsbetting. Det har inte gjorts jättemånga mätningar på hur mycket intäkter E-sport genererar men enligt senaste mätningen som utfördes så är det cirka 190 miljoner personer som idag följer E-sport regelbundet. Detta är därmed en stor ökning från tidigare ökning och eftersom allt fler turneringar sänds på stora kanaler runt om i världen räknar man också med att intresset kommer att fortsätta växa för varje år som går.

Vart kan man betta på E-sport?

Om du redan har ett intresse för E-sport kanske du vill göra en turnering ännu mer spännande genom att betta på vilket lag du tror vinner. Även fast utbudet av hemsidor som erbjuder E-sport i sitt utbud av sporter som du kan betta på är det ännu inte alla turneringar som du kan betta på inom Sverige. Du måste isåfall vända dig till en sportsbettingsida med utländsk licens. Om du letar lite kan du hitta även mindre turneringar som du kan betta på. 

Så innan du börjar betta är det alltid en fördel om du läser på och även kikar på hur laguppställningen ser ut, vilka de möter och även analyserar tidigare resultat. Precis som när du bettar på fotboll, ishockey eller Olympiska Spelen kan rätt förberedelser ge dig bättre odds för att kunna betta på ett smart sätt.

Intresset för E-sport kommer fortsätta växa

Även om många var lite tveksamma till E-sport i början och det framför allt var en marknad som riktades till andra spelare online är så verkligen inte fallet längre. Intresset för E-sport är stort eftersom allt fler turneringar streamas, allt fler spelar på en professionell nivå och även eftersom det är allt fler stora sponsorer som satsar på just E-sport. Enligt många experter kommer E-sport också vara den kategori inom sportsbetting som kommer växa allt mer explosiv artat framöver. Är det någon särskild turnering inom E-sport som du är lite extra intresserad av?

Senaste artiklar