Intresset för trav på utländska bettingsidor

Betting Utan Svensk Licens » Casinoartiklar » Intresset för trav på utländska bettingsidor
Intresset för trav på utländska bettingsidor

Det är inte bara på svensk mark som intresset för trav- och galoppsport är väldigt stor. Våra grannländer har en lika gedigen historia och även i England och Frankrike är trav eller andra former av hästkapplöpning några av landets mer spelsidor utan spelpaus ur skiljer sig trav i olika länder från varandra och inspirerar travsporten utomlands även hur Sverige ser på denna sportkategori?

Sverige inspirerar på flera punkter

För många är det Sverige som är meckat inom travsport och intresset är inte bara stort hos svenska invånare. Varje år anordnas cirka 850 olika lopp på svensk mark och 1,4 miljoner personer besöker dessa tävlingar i helhet. Bara i Sverige finns det 33 stycken travbanor, där Solvalla är en av Sveriges största. Många av tävlingarna som anordnas i Sverige har också utländska hästar som springer och även många turister som gillar travsporten besöker loppen som anordnas.

Utomlands är också intresset stort och många svenska kuskar och hästar deltar i utländska event och lopp. Både Frankrike och England är kända för sina stora tävlingar som anordnas årligen. 

Nytt samarbete mellan Sverige och Frankrike

I och med att det är flera länder som har ett väldigt stort intresse för hästkapplöpning har det också vuxit fram flera samarbeten mellan olika länder. Nu har också ett nytt samarbete mellan Franska spelbolaget PUL och Svenska Spel vuxit fram. 

Detta samarbete innebär att en den franska travformen Quinte nu också är tillgängliga för svenska spelare att betta på. Innan samarbetet påbörjades var detta endast möjligt att göras från ett spelbolag med en utländsk spellicens. Om du föredrar att spela från ett svenskt spelbolag kan du därför nu betta på denna travform hos Svenska Spel. Sök på High Five om du vill lära dig mer om hur denna typ av trav fungerar, hur oddsen ser ut och hur du fyller i din krysskupong på rätt sätt.

Eftersom travsporten är väldigt populär utomlands kan vi räkna med att mer kunskap kommer att bytas mellan länder och även att fler samarbeten kan offentliggöras framöver.

Hur skiljer sig trav från klassisk hästkapplöpning?

Om du inte är särskilt insatt i olika travformer och hästkapplöpning i allmänhet kanske du inte riktigt förstår hur trav skiljer sig från klassisk hästkapplöpning som är särskilt populärt framför allt i England. I trav så sitter kusken i en sulky bakom hästen där han styr hästen genom tyglarna. Under klassisk hästkapplöpning sitter kusken istället på hästen och kontrollerar tyglarna på detta sättet. När du bettar på travsport har du flera olika kategorier att kika närmare på och det är viktigt att du hittar en form av trav som du tycker är intressant att följa.

Varför är trav så populärt?

Det är flera anledningar till att trav har så många hängivna följare. Framför allt har hästkapplöpning en väldigt lång historia i Sverige. För många är det också tradition att följa trav och satsa på hästar tillsammans med sina nära och kära. Förutom Svenska Spel kan du också betta på trav hos ATG. Det är också detta spelbolag som räknas som Sveriges största inom trav- och galoppsporten. Älskar du V75 är det just ATG som du bör kika lite extra på och där du har möjlighet att satsa på hästar både hos ett spelombud eller från ATGs hemsida.

Enligt mätningar som har gjorts av sportbettingmarknaden kan man se en tydlig ökning av antalet intresserade personer. Särskilt beror detta på att det idag är mer lättillgängligt att betta på trav.

Senaste artiklar