Lär dig läsa av odds

Betting Utan Svensk Licens » Nyheter » Lär dig läsa av odds
Lär dig läsa av odds

Inom sportsbetting är den en viktig färdighet som kommer ge dig bättre förutsättningar och detta är att lära dig läsa av odds. Oddsresultat och analyser är en viktig del för att kunna förutspå hur en match kan sluta och kan därmed också göra det mer troligt att du vinner.

Utöver detta tillkommer det såklart en hel del andra faktorer med odds ger dig helt klart en bra överblick. Det är också viktigt att du vet innebörden av odds, hur ett odds bestäms av spelbolag och vad odds och betting utan svensk licens framför allt används till.

Vad är odds?

Ett odds bestämmer hur sannolikt det är att till exempel ett lag vinner en särskild match. Oddset bestäms genom att ta flera faktorer i åtanke. Men att kika på hur ett odds ser ut ger dig en bra första överblick på vad andra tror. För att du ska kunna jämföra odds på ett enklare sätt kan du till exempel använda dig av en jämförelsesida för odds. Du kan då se vad flera olika sportbolag anser sannolikheten är för att ett särskilt lag ska vinna och därmed ha mer att basera din slutliga betting på.

Hur bestäms ett odds?

Oddsen kan se olika ut mellan olika spelbolag där bolaget bland annat baserar oddset på analyser och statistik. Däremot skiljer sig oddsen oftast inte nämnvärt mellan olika sidor eftersom de flesta spelbolag använder sig av liknande strategier för att avgöra hur ett odds ska se ut. Tidigare matchresultat och en gedigen analys görs alltid och är de två främsta byggstenarna som avgör oddsen på till exempel hur en match slutar.

Skillnaden mellan höga och låga odds

Hur högt eller lågt ett odds är har framför allt betydelse för hur en eventuell vinst delas ut. Om du bettar på ett lag med ett väldigt låga odds är oftast prissumman mindre eftersom det är större sannolikhet att laget tar hem matchen. Om du istället bettar på ett lag som har väldigt högt odds kan vinstpengarna i många fall fördubblas många gånger.

Så att lära dig läsa av odds och förstå innebörden kan ge dig viktiga ledtrådar för hur du bör betta på en särskild match. Däremot är det inte alla som bettar på det lag som man tror vinner utan istället det lag man hejar på. Detta ger istället matchen lite extra spänning och du kan hålla tummarna att just ditt lag vinner och också att det blir en saftig vinstutdelning. Allting kan hända under en match och även fast ett spelbolag tror att sannolikheten är hög att ett särskilt lag vinner behöver slutresultatet inte alls bli vad experter förutspår.

Hur skrivs odds ut på sportbettingsidor?

Odds kan skrivas ut på lite olika sätt beroende på om du använder ett svenskt spelbolag eller utländskt. I Europa och Amerika skriver man oftast ut odds i decimaler. Detta kan till exempel vara 2.0 och innebär att den summa du satsar fördubblas om du bettar rätt. Engelska odds skrivs istället ut i fraktioner som till exempel ½. Eftersom detta inte är en lika vanlig metod att skriva ut odds på har dock även de flesta engelska sportbettingsidor två olika tabeller som gör att du kan läsa av ett odds antingen med decimaler eller fraktioner.

Vad kan man betta på i en match?

När du ska betta på en match är det inte bara ett typ av odds som du kan jämföra och betta på. Vanligast är att man bettar på vilket lag som vinner en särskild match. Men du har också möjlighet att till exempel betta på antalet hörnor, första lag som gör ett mål, målskyttar eller antal mål under en match. Detta kan också bidra till att ge en match lite ökad spänning.

Vad ska man tänka på när man sysslar med odds?

När du ska betta så är det viktigt att du tar dig tiden att jämföra olika odds. Detta ger dig bättre förutsättningar och bettar du på ett lag med ett lägre odds är det större sannolikhet att du vinner.

Det är enklare än någonsin att betta och med mängder av sidor som du kan använda kan det också bidra till att många drar förhastade slutsatser. Noggrann betting är därför det bästa alternativet och innebär egentligen att du väljer ut några saker du ska betta på. Men då också att du gör det mer eftertänksamhet och gedigen research. 

Senaste artiklar