Ny samarbetspartner för Norsk Rikstoto

Betting Utan Svensk Licens » Nyheter » Ny samarbetspartner för Norsk Rikstoto
Ny samarbetspartner för Norsk Rikstoto

Det är inte bara svenskar som är väldigt intresserade av att betta på sport. Norrmän har precis samma intresse och även fast Norge har en något mer begränsad spelmarknad tack vare sitt monopol på spel har det också större möjligheter att växa. 

En av de två spelbolag som är verksamma i Norge är Norsk Rikstoto som nu inleder ett spännande samarbete med Everysport Media Group. Vad innebär då detta samarbete som har fått många att öppna upp ögonen för norsk betting utan svensk licens?

Strategiskt samarbete inleds nu

Everysport Media Group AB har ett norsk dotterbolag som nu kommer att inleda ett samarbete med Norsk Rikstoto. Samarbetet innebär att ESMG framöver kommer att ansvara för speltips, reportage och annan spelinformation som ska inriktas mot kunderna. 

Detta innebär att detta bolag nu är ansvariga för båda den svenska och den norska spelmarknaden. Som en del av detta samarbete har ESMG också inlett ett samarbete med norges största mediahus (Trav og Galopp-Nytt AS (TGN)). 

En stor fördel med samarbetet är att det ger bolaget en chans att växa ännu större och även att norska spelare får det enklare att uppdatera sig själva med de senaste nyheterna inom trav- och galoppsporten.

Ledande bolag i Norden

Bolaget Everysport Media Group AB räknas som det ledande i hela Norden inom just denna kategorin och är särskilt uppskattad för sina speltips. I och med detta utökade samarbete med Norsk Rikstoto kan bolaget nu också fokusera på mer redaktionella reportage.

Samarbetet har också lett till att ESMG har valt att starta upp i Norge under bolagsnamnet Everysport Media Group Norway AS. Detta ger i sin tur fler norrmän möjligheten att arbeta inom bolaget och främjar därmed också norges ekonomiska utveckling i framtiden.

En av Norsk Rikstotos nya samarbete

Men det är inte bara detta samarbete med ESMG som är en Norsk Rikstotos nystartade projekt. Detta statligt ägda spelbolag har också på senare tid inlett ett samarbete med det svenska bolaget ATG. Detta är Sveriges största spelbolag när det kommer till trav- och galoppsporten. 

Många norrmän är väldigt intresserade av svensk trav och har tidigare bettat på svenska spelbolag för att kunna följa med i tävlingarna som anordnas. Men samarbetet som Norsk Rikstoto har gjort med ATG innebär att norrmän nu också har möjlighet att betta på ATG-tävlingar från Norsk Rikstoto. V86 är ett tillägg på Norsk Rikstoto och samarbetet består också av flera andra punkter. Till exempel kommer sju av de årliga loppen i V86 att anordnas på norsk mark i Bjerke till mångas förtjusning. Man behöver nu inte längre resa till Sverige för att kunna kolla på ATG.

Kan öppna upp för nya samarbeten

Norge som annars har väldigt strikta krav på sin spelmarknad och som också har monopol på spel har på senare tiden inlett en del samarbeten. Många norrmän är därför i förhoppningen att detta kommer att utveckla den norska spelmarknaden till det bättre och också göra den mindre begränsad. Eftersom Norge har monopol på spel finns det idag endast två godkända aktörer på den norska spelmarknaden. Norsk Rikstoto är en av dessa.

Norska medborgare som vill spela på andra spelbolag har då varit tvungna att vända sig till den utländska spelmarknaden som inte kontrolleras av de norska kraven och restriktionerna på samma sätt. Detta kan då leda till ökat spelande hos många kunder eftersom den utländska spelmarknaden inte är lika begränsad.

Detta är någonting som Norsk Rikstoto vill minska i en större utsträckning genom att införa samarbeten med bolag som gör att norska spelare tenderar att spela på ett utländskt spelbolag. Den Norska spelmarknaden utvecklas därför i rätt riktning och spelutbudet breddas ständigt för att göra marknaden fortsatt attraktiv för norska spelare att använda. 

Senaste artiklar