Odds inför NHL

Odds inför NHL

Snart är det dags för NHL och många hockeyfantaster har börjat räkna ner tills matchstarten går av stapeln. Eftersom NHL är världens mest omdiskuterade och populära hockeyliga så har det också fått sportsbetting inom denna kategori att blomstra. Det är idag ett mycket populärt val på olika bettingsidor utan svensk licens.

Du kan idag betta på NHL på de flesta sportsbettingssidor och även inriktade hemsidor där du kan betta på hockey inom flera kategorier. Så hur ser då oddsen ut inför kommande NHL och vad säger panelerna med experter?

Vad är NHL?

NHL är en mycket populär hockeyliga och är en förkortning av National Hockey League. Detta är den allra högsta ligan enligt det nordamerikanska systemet för ishockey. Många internationella ishockeyspelare har som mål att någon gång spela i NHL eftersom det är en sådan beryktad liga med hög status.

I NHL spelar 31 olika lag varav 7 av dessa är från Kanada. Montreal Canadiens är också det lag i NHL som har vunnit allra flest titlar och kammat hem vinstpokalen hela 24 gånger sedan NHL grundades. De är därmed också favorittippade att ta hem även årets poängliga. Första matchen för säsongen 2022-2023 gick av stapeln den 11 oktober. Så om man gillar ishockey är det många spännande matcher att se fram mot i höst och vinter.

Så bettar du rätt på NHL

För att kunna betta rätt är det viktigt att du har en god förståelse för dels sporten, men också att du läser på om matchresultat, odds och hur laguppställningen ser ut inför NHL. 

Vi förstår att det är mycket att läsa in och att betta på ett bra sätt är alltid lite knepigt eftersom man aldrig vet hur rätt oddsen egentligen är och pekar på att ett lag ska vinna ligan. Allting kan alltid hända i sport och det finns många lag i NHL som kan förvåna och spela riktigt bra matcher mot alla odds.

Håll koll på oddsen

Det är viktigt att du håller koll på oddsen om du vill betta smart och strategiskt i NHL. Beroende på inom vilka kategorier du vill göra en betting. Lär dig konsten att jämföra odds och ta hjälp av fler än en hemsida för att kunna få en bättre överblick på hur folk spekulerar och har satsat på att ligan kommer sluta.

Kolla även på historiska resultat

En bättre överblick får du även om du ser tillbaka på tidigare år och hur resultaten har blivit mellan olika lag som spelar i NHL. Detta kan ge dig ledtrådar för hur en match eventuellt kan sluta och vilka faktorer du bör ha i åtanke. 

Men även om sportsbetting kan göras mer strategiskt och inte är lika slumpmässigt som till exempel spelautomater så kommer du aldrig veta säkert hur ett matchresultat blir. Men med kunskap kommer du ha bättre förutsättningar och en större chans att betta på ett bra sätt. Detta ökar då också dina vinstchanser.

Tre olika huvudkategorier du kan betta inom

Sportbetting för just NHL är enorm och det finns många sidor du kan vända dig till om du vill göra en insats. Du kan göra en långstidsbetting vilket innebär att du bettar om ett resultat som visar sig efter en tid. Detta kan till exempel vara hur NHL slutar och vilket lag som kammar hem Stanley Cup. Korttidsspel är en annan kategori som många väljer att betta inom. Här kan du välja att betta på ett särskilt matchresultat och du gör en insats innan matchen påbörjas för att ha en chans att vinna beroende på hur matchens resultat blir. 

En annan kategori är livespel och här kan du betta även under själva matchen. Detta gör det möjligt för dig att betta på om du till exempel tror att ett lag som ligger under kommer att vända matchen och vinna.

Så nu när det är dags att bänka dig framför en höst och vinter fylld med NHL, vilket lag tror du vinner poängligan?

Senaste artiklar