Rekordvinst i spel utdelad

Betting Utan Svensk Licens » Betalningsmetoder » Rekordvinst i spel utdelad
Rekordvinst i spel utdelad

För en del spelare kan det skramla till rejält på spelkontot om man gör en riktigt lyckad spelomgång. Det är till exempel inte så ovanligt att miljonbelopp delas ut inom betting utan spelpaus och bank id både i Sverige och på den utländska spelmarknaden. 

Men det finns inga vinster som kommer upp i den som nyligen delades ut inom det amerikanska spelet Powerball. Vinnaren som är bosatt i Kalifornien fick motta hela 21 miljarder kronor. Detta är den absolut högst utdelade vinsten som har gjorts till en och samma person historiskt.

Vad är amerikanska Powerball?

Även i Sverige kan man ibland läsa om amerikanska Powerball och du har möjlighet att delta i dragningarna hos flera svenska spelbolag, däribland Lottoland. Detta amerikanska lotterispel har väldigt stort intresse även i utlandet eftersom det alltid garanteras en jackpottvinst på minst 20 miljoner dollar. 

Utöver Powerball kan också USA skryta med ett annat stort lotterispel vid namn MegaMillions. De erbjuder också en ännu större garanterad jackpottvinst. Vinsterna baseras på flera faktorer såsom odds och det är väldigt liten chans att jackpotten kommer upp i dessa enorma siffror. Men en lycklig vinnare är garanterad väldigt glad över sin vinstrad som gav honom en utdelning på runt 21 miljarder svenska kronor.

Förskjutning av dragningen ställde till problem

I och med en förskjutning av dragningen blev rekordvinsten också större. Dragningen gjordes cirka 10 timmar efter den normala tiden. Anledningen till detta var att personalen inte hade haft möjlighet att gå igenom försäljningen på samtliga av sina lotterier. Men för den person som fick ta emot vinsten visade detta sig bara ge fördelar eftersom vinsten gick från 1,9 miljarder dollar till 2,1 miljarder dollar, vilket i runda slängar uppgår till 21 miljarder kronor.

Eftersom vinsten blev så hög och det också fanns en del brister i hur försäljningen räknades påbörjades en granskning för att man helt enkelt skulle kunna säkerställa att vinsten delades ut på ett riktigt sätt. Denna undersökning visade dock att inga fel hade begåtts som påverkade utdelningen av vinsten.

Största vinsten i Powerballs historia

Vinsten som nu räknas som den allra största vinsten i Powerballs historia har gett denna sporten en helt ny milstolpe. Större vinster brukar oftast delas upp i mindre klumpsummor. Men man kan också välja att ta ut hela vinsten på en gång och måste då skatta ett saftigt belopp. Så den som har vunnit denna rekordsumma kommer dessvärre inte få 21 miljarder på kontot. Efter att skatter och avgifter har dragits återstår ungefär 1 miljoner dollar. Så hälften kommer att försvinna och utbetalas som en vinstskatt till den amerikanska staten.

Spelaren måste hållas anonym

I USA finns det lagar på att man inte får röja identiteten för den som vinner en större summa pengar. Detta är för att man ska kunna spela mer anonymt och med högre säkerhet. Att skriva ut vem som vinner en stor summa skulle kunna öka chansen för att personen till exempel utsätts för något typ av brott. 

Däremot kan man se i vilket område personen är bosatt eftersom vinsten registreras på det försäljningsställe som sålde den vinnande lotten. I detta fallet så var det i ett område i Kalifornien som heter Altadena. 

Lotten såldes av Joe Chahayed som också tilldelas en rekordstor utdelning på 1 miljon dollar enligt Powerballs kommissionsregler. Så även det spelställe som säljer lotten har chans att få en utdelning om de skulle sälja vinnande lotter. Joe Chahayed har gett ett uttalande om att han planerar att donera delar av denna summan och även tilldela en del till sina fem barn.

Men att personen som vann denna rekordvinst måste hållas anonym är det ingen tvekan om. Speciellt eftersom vinsten uppgick till sådana enorma summor. 

Kan rekordvinster locka till ökat spelande?

Både inom sportsbetting och casinospel är det just jackpottspelen som drar till sig fler spelare. Framför allt spel som erbjuder en progressiv jackpott där den maximala vinsten gradvis ökar i och med varje insättning är ett särskilt populärt val. Men kan detta då innebära ökade risker vid spel?

Att läsa om rekordstora utdelningar påverkar helt klart en hel del personer att göra en insats som kanske inte är planerad. Detta är den största risken som jackpottvinster på denna nivån kan innebära. Vem vill inte bli nästa miljonär eller miljardär om man har riktigt tur. Men att faktiskt tilldelas denna vinsten är extremt ovanligt och värt att ha i åtanke. Det kan absolut ge spelet lite extra spänning, men man bör aldrig betta för att vinna en jackpottvinst. Det finns istället mer lönsamma strategier som man kan använda sig av istället. 

Finns det någon svensk motsvarighet till Powerball?

I Sverige är det Lotto som är det närmsta Powerball man kan komma på svensk mark. Du kan spela på Lotto hos det statliga spelbolaget Svenska Spel och behöver då inte skatta på några av dina vinster. 

Lotto har aldrig delat ut vinster som uppnår Powerballs rekordstora utdelningar. Men eftersom du inte behöver oroa dig för någon vinstskatt får du hela summan av vinsten på ditt spelkonto. Detta är också många anledningar till att många föredrar att spela på svenska lotterispel. 

Senaste artiklar