UKGC är licensgivare för världens största sportbettingbolag

Betting Utan Svensk Licens » Sportsbetting » UKGC är licensgivare för världens största sportbettingbolag
UKGC är licensgivare för världens största sportbettingbolag

För den sportintresserade är det inte mycket som slår det brittiska utbudet av bettingsajter och inte minst inom fotboll. I England kan man till exempel följa den mycket populära fotbollsligan Premier League som bland annat innefattar lag som Manchester United och Liverpool. 

Att engelsmän också är helt tokiga i fotboll bidrar inte i mindre utsträckning till att den brittiska spellicensen UKGC är särskilt omtalat när det kommer till sportbettingbolag. Så vad innebär då denna spellicensen för dig som spelar från Sverige?

Bet365 är en storfavorit för betting på sport

Det är Bet365 som ofta brukar nämnas när man pratar om marknadens största bettingsida och har både en svensk spellicens, samt en UKGC-licens. 

Att bettingsidan har försetts med en licens från Spelinspektionen innebär att du har möjlighet att använda dig av säkerhetsverktyg som spelgränser, självtester och Spelpaus. Dessutom har du ett väldigt stort utbud av olika odds som du kan satsa en slant på för lite extra spänning när du kollar på ditt favoritlag som spelar. 

Detta ger mycket variation och du har möjlighet att spela på en hel del sporter som är exklusiva till utländska spelbolag. Den svenska licensen begränsar utbudet av spel i en viss utsträckning.

Hitta den bästa bettingsajten för dig

Eftersom Storbritannien är väldigt välkända för sina bettingsajter och flera av marknadens största sidor först etablerades inom detta land innan en expansion till utlandet, finns det idag ett väldigt stort utbud av bettingsidor som har en UKGC-licens

Att hitta rätt spelbolag för dig kan därför vara lite tidskrävande och om inte annat knepigt eftersom det finns så mycket att välja mellan. Så det finns några saker som man kan tänka på för att hitta en sajt som är bättre anpassad för dina preferenser:

  1. Kika på spelbolagets utbud av sporter och säkerställ att de inkluderar de ligor, tävlingar eller discipliner som du är intresserad av.
  2. Erbjuder spelbolaget en bonus som du kan aktivera och som kommer med bra villkor? Undvik till exempel en sportbonus med höga omsättningskrav.
  3. Säkerställ att bettingsajten har en aktiv spellicens för att du ska kunna spela tryggt.
  4. Läs recensioner från andra spelare om vilken spelupplevelse du kan förvänta dig på detta bolag.

Vad innebär en UKGC-licens för svenska spelare?

Av många anses en UKGC-licens som utfärdats av Storbritanniens spelkommission vara en av de säkraste utöver den svenska licensen i Europa. Det ställs väldigt höga krav på spelbolagen som ansöker om licensen och framför allt för att förhindra spelfusk och penningtvätt.

Kraven är väldigt lika de som svenska staten också har infört för att man ska kunna spela tryggare på svenska bettingsajter, vilket innebär att licenserna ofta jämförs med varandra.

Obligatorisk skatteplikt på ett brittiskt spelbolag

Att du som spelare från Sverige väljer att betta hos ett spelbolag som saknar en svensk licens och istället har en licens registrerad i Storbritannien (UKGC-licens), innebär dock numera att du måste skatta på vinsten från dessa spelbolag. Detta efter att Storbritannien valde att gå ur Europeiska Unionen. 

Vinster måste då deklareras till Skatteverket och en vinstskatt på 30 % måste betalas in. Detta gäller dock inte om spelbolaget också har försetts med en EU-licens från till exempel Malta eller Sverige. Om du inte vill behöva anpassa sig efter kravet om skatteplikt får du istället välja ett EU-casino eller betting utan svensk licens där spelbolaget har licens inom EU.

Hur läser man engelska odds?

Hur engelska odds anges skiljer sig lite från hur svenska bettingsidor brukar redovisa odds. Så om du är van vid att spela hos ett svenskt bolag så kommer du att behöva anpassa dig efter hur oddsen anges, för att du ska kunna ha bra koll på hur du bettar på dessa plattformar.

På ett brittiskt spelbolag anges oftast oddsen med ett snedstreck, där andra siffran visar hur stor insats som behöver göras för att du ska vinna det belopp som anges till vänster. Så innan du gör en insats, lär du först hur du räknar ut oddset på ett spelbolag med en UKGC-licens.

Senaste artiklar