Betting på fotboll – Populärast på marknaden

Betting Utan Svensk Licens » Nyheter » Betting på fotboll – Populärast på marknaden
Betting på fotboll – Populärast på marknaden

Sportsbetting har haft en plats i vårt samhälle under en väldigt lång tid. Den har dock förflyttats allt mer online och du kan idag hitta ett väldigt gediget utbud av sportbettingsidor utan svensk licens som du kan använda när du vill betta på sport. Av alla kategorier är det framför allt en som har legat i toppen under en väldigt lång tid. Detta är fotboll och du har många stora turneringar att välja mellan. Premier League är ett exempel på en stor fotbollsliga som du kan betta inom. 

Men hur går det till och vilka kategorier kan du betta på inom fotboll? Allt detta och mer ska vi kika lite mer på i denna artikel så att du kan betta med bättre förutsättningar.

Varför är det så populärt att betta på fotboll?

Den största frågan är kanske varför det just är fotboll som har sådant stort intresse på bettingmarknaden. Men tänker man efter så är det heller inte konstigt. Fotboll räknas generellt som världens största sport och det är därför inte förbryllande att det också är den populäraste sporten att betta på globalt.

Av alla sporter i världen är det allra flest personer som följer just fotboll och med stora lag som Arsenal, Manchester United och såklart stora lag i Sverige finns det alltid mycket fotboll att kolla på.

Hur kan man betta på fotboll?

Det finns flera olika sätt som du kan betta på fotboll. Ett alternativ är att gå till ett spelombud och lämna in stryktipset. Detta är också någonting som lanserades redan år 1934 och har därmed funnits med i bilden under en väldigt lång tid. Du har idag också tack vare digitaliseringen kunnat börja betta online. Fördelen är att du kan betta när du vill och behöver heller aldrig resa någonstans för att kunna lämna in en kupong eller stryktips.

När du bettar online finns det flera olika stora etablerade sportbettingsidor som du kan använda. Även mindre hemsidor kan vara ett bra alternativ. Du kan välja mellan svenska spelbolag och även utländska sidor beroende på vilket lag du vill betta på eller vilken liga du är intresserad av. Eftersom intresset är så populärt för just fotboll är detta också en kategori som prioriteras högst hos många spelbolag.

Fotboll har väldigt stora sponsorer

Av alla sporter är det också fotbollen som har de allra största sponsorerna på marknaden. Miljonbelopp går in till att stödja olika stora fotbollsklubbar och många sportbettingbolag och casinon räknas idag också som några av de största sponsorerna för fotbollen. Sporten genererar enorma summor och detta är också en anledningen till att spelarna kan få en sådan hög lön.

Vad kan man betta på inom fotboll?

Men det är inte bara resultatet på ett särskild match som du kan betta på inom fotboll. Eftersom det är en sådan populär sport har det också skapats många underkategorier som du kan betta på. Däribland kan du betta på hur många hörnor ett visst lag får, antal mål under en match eller vilka du tror kommer bli målskyttar under matchen. Detta bidrar också till att göra en match lite extra spännande och skräddarsydd.

Vad innebär livebetting?

Det finns två olika former av sportbetting som du kan göra. Klassisk betting innebär att du kan betta fram till att matchen startar. Detta ger dig mer tid att jämföra tidigare resultat och analysera vad expertpaneler har att säga. Men du kan också göra livebetting. Vad innebär då detta?

Livebetting menas att du kan betta om ett särskilt resultat under matchen. Till exempel om vilket lag som gör nästa mål. Här gäller det att du kan ta snabba beslut eftersom en matchbild snabbt kan förändras. Mycket kan hända under en match på endast några minuter och denna form av sportbetting håller dig verkligen på tårna.

Senaste artiklar