Brittiska bettingsidor efter Brexit

Betting Utan Svensk Licens » Casinoartiklar » Brittiska bettingsidor efter Brexit
Brittiska bettingsidor efter Brexit

Att Storbritannien valde att gå ur EU fick en hel del spelbolag att tänka om på marknaden. Den brittiska spellicensen tilldelas bolag som vill vara verksamma i landet och om du väljer att betting utan svensk licens utanför EU kan detta ge dig en del negativa konsekvenser om du inte har koll på vad som gäller. 

Eftersom Storbritannien har ett väldigt stort intresse för sport är det idag också många stora bettingsidor som är etablerade i landet. Vad gäller då om du vill betta på ett brittiskt bolag efter Brexit och finns det några risker som du bör ha i åtanke?

Vad menas med Brexit?

Begreppet Brexit är säkerligen något som du har stött på de senaste åren. Detta är en benämning på Storbritanniens utträde ur EU och påbörjades egentligen redan år 2017. Men förhandlingar om hur detta utträde skulle gå till pågick under en längre tid och därför satt landet kvar i EU fram till 2020 då de gick ur helt och hållet.

Storbritannien har stor påverkan på andra länder i Europa och har också väldigt stort inflytande på spelmarknaden vilket är varför Brexit räknas som en stor förlust av många. Spelbolag blev i och med detta utträde tvungna att tänka om och har därmed fått genomgå en del förändringar.

Spelmarknaden efter Brexit

Storbritannien har sedan många år haft krav på att spelbolag som vill vara verksamma i landet måste ansöka om en svensk spellicens. För invånarna i landet har därmed utträdet ur EU inte haft någon nämnvärd betydelse för deras spelupplevelse. De kan spela på samma spelbolag och inte behöva oroa sig för om de är skattepliktiga eller hur säkra spelbolagen är att använda. 

Detta fortsätter också att gälla framöver och den Brittiska spellicensen kontrollerar spelbolagen för att säkerställa att de fortsätter att följa de krav som gäller. 

Skatteplikten är den största förändringen

En förändring är dock att om brittiska invånare vill betta på ett spelbolag som är etablerat i EU måste de deklarera sina vinster och betala in skatten själva. För brittiska myndigheter kan detta ge fördelar eftersom det minskar trycket på den utländska marknaden och lockar spelare att välja spelbolag med en brittisk spellicens. Eftersom spelbolagen också måste betala en spellicens till Storbritannien ger detta stora ekonomiska fördelar till landet.

Detsamma gäller därmed också för dig om du skulle spela hos ett spelbolag som har en brittisk spellicens. Du kommer att behöva deklarera dina vinster till Skatteverket och är viktigt att du har i åtanke för att inte råka på några överraskningar i samband med spel. Säkerställ därför att du vet hur stor del som du måste lägga undan så du inte råkar på några skattesmällar som du måste betala tillbaka vid ett senare tillfälle.

Hur mycket skatt måste man betala?

När du väljer att spela på ett spelbolag utanför EU (som till exempel Storbritannien) måste du själv deklarera alla vinster över 100 kronor och också betala in en skatt på 30%. Detta gäller inte när du bettar hos ett spelbolag i EU eller spelar på en sportbettingsida med en svensk spellicens.

När du väljer en spellicens innanför EU kan du luta dig tillbaka utan att behöva oroa dig för att deklarera dina vinster eller se över vilka krav som gäller. Det är istället spelbolaget själva som är ansvariga för att sköta den delen åt dig och skatten ligger inbakad i dina vinster.

Populära spellicenser i EU

Skatteplikten när man spelar på ett bolag utanför EU är en anledning till att många istället väljer ett spelbolag med en licens innanför EU. 

Du behöver inte välja ett spelbolag med en svensk spellicens för att slippa skatteplikten. Bland annat Estlands spellicens blir ett allt mer förekommande val på marknaden och dessutom har du Maltas spellicens som är det mest populära valet eftersom det är väldigt förmånligt för spelbolagen att ansöka om. 

Om du föredrar att spela på ett utländskt spelbolag eftersom begränsningarna är mindre och bonusarna oftast är mer generösa behöver du inte oroa dig över skatteplikten om du bara väljer ett spelbolag som har rätt typ av spellicens. Jämför flera olika val på marknaden för att kunna hitta det bästa spelbolaget för dig och som framför allt erbjuder sporter som du tycker det är kul att betta på.

Finns en del risker med spelbolag utanför EU

Att spela hos ett bolag utanför EU kan också innebära en del risker eftersom de inte kontrolleras av EU:s krav och särskilt viktigt är det att du inte väljer att betta på ett bolag som helt saknar licens. 

Den brittiska spellicensen är ett bra val eftersom de har liknande krav på sina spelbolag som Sverige. Men nackdelen är då att du får skatta på dina vinster och många svenska spelare väljer då att hålla sig kvar på listan över bettingsidor med en svensk spellicens eftersom det gör det mindre krångligt i samband med vinster.

Senaste artiklar