Sportsbetting i New York kan snart lanseras

Betting Utan Svensk Licens » Nyheter » Sportsbetting i New York kan snart lanseras
Sportsbetting i New York kan snart lanseras

Sportsbetting i USA skiljer sig väldigt mycket mellan olika delstater och även fast intresset för sport är väldigt stor över hela landet är det trots allt förbjudet med sportsbetting i flera regioner. I alla fall inom särskilda kategorier eller så finns det krav på vilka fysiska butiker eller sportanläggningar man har möjlighet att betta på sport.

New York är en av delstaterna där man tidigare inte har haft möjlighet att betting utan svensk licens. Detta är dock någonting som man nu diskuterar att ändra på av flera anledningar. Så är det möjligt att sportsbetting i New York snart även kommer kunna göras online?

New York Sports Day publicerar ny artikel

Det var nyhetssidan New York Sports Day som var först med att offentliggöra att det nu förekommer diskussioner om att öppna upp för sportsbetting i New York. Ett nytt lagförslag har lämnats in och som skulle kunna öppna dörrarna för sportsbettingmarknaden att verkligen blomstra i New York inom kort.

Sportsbetting online har tidigare varit förbjudet

Sportsbetting är någonting som har varit förbjudet sedan tidigare i särskilda former. Helt förbjudet är det inte, men det finns inte samma flexibla möjligheter att betta på sport i New York som du har i till exempel Sverige eller på utländska sportbettingsidor.

Den allra största ändringen på spelmarknaden i New York skulle isåfall vara att sju speloperatörer skulle ha möjlighet att erbjuda sportsbetting online. Någonting som man tidigare endast har kunnat göra på plats i en sportanläggning. Att förflytta spelmarknaden till en digital plattform skulle göra det lättare för spelare att betta och fler skulle kunna vara mer involverade i sportbettingmarknaden i New York.

Varför kan kraven komma att justeras?

New York Sports Day skrev i sin artikel om att man nu har börjat se över sportbettingmarknaden i New York eftersom det skulle kunna bidra till ökade skatteintäkter. Man beräknar att denna spelmarknad idag är värd omkring 900 miljoner dollar. Detta skulle generera en ökad skatteintäkt på runt 108 miljoner dollar per år.

Dessutom skulle denna lättning av restriktioner innebära att spelmarknaden har en möjlighet att blomstra, så att omsättningen hos spelbolag kan öka och intäkterna till statskassan därmed också har en chans att växa. Idag har spelbolag en skyldighet att betala en skattesats på 12 % på sin omsättning, vilket också ligger högre än många andra länder med spellicens eller någon annan typ av licenssystem.

Kan ändringen leda till några risker?

Anledningen till att New York har valt att ha väldigt strikta restriktioner på vart man har möjlighet att betta på sport är för att skydda riskgrupper. Man vill också ha en mer kontrollerad marknad. Om restriktioner för sportsbetting skulle ändras i New York krävs det därför också att man ser över hur man fortsatt kan skydda spelare från att spela över sina tillgångar. Ett alternativ skulle till exempel vara att införa spelspärrar eller att man har möjlighet att hålla koll på hur mycket en person spelar varje månad och därmed upptäcka när en person börjar utveckla ett osunt spelmönster.

Det har ännu inte publicerats några uppgifter från myndigheter i New York om dessa restriktioner kommer att införas eller när de isåfall kommer att gälla från. Därför får vi helt enkelt avvakta tills mer information om detta ämne har offentliggjorts för att få en tydligare bild på hur läget ser ut för sportsbetting i New York. 

Vart kan man idag betta på sport i New York?

Det finns inget totalförbud mot sportsbetting i New York. Om man till exempel besöker en sportanläggning för att kolla på en match eller tävling har man möjlighet att betta på plats. Däremot är detta under väldigt kontrollerade former och det är flera krav som ställs på de som vill ha möjlighet att göra en insats.

Men skulle det nya förslaget godkännas kan detta bidra till att sätta New York på karten även för sina möjligheter till vadslagning online. Dessutom skulle detta ge stora ekonomiska fördelar till staden så den kan fortsätta utvecklas och för att flera olika typer av spel ska kunna vara möjligt att satsa på online. 

Lättillgängligt spelande är någonting som många spelbolag väljer att prioritera idag eftersom efterfrågan på detta är så pass stor. Har man inte möjlighet att besöka en sportanläggning och kolla på en match, vill man ändå kunna ha möjlighet att satsa pengar. Någonting som nu alltså kan bli verklighet inom kort!

Senaste artiklar