Unibet och SEF inleder samarbete

Betting Utan Svensk Licens » Nyheter » Unibet och SEF inleder samarbete
Unibet och SEF inleder samarbete

Unibet har länge varit ett väldigt respekterat spelbolag på marknaden och jobbar för att få färre svenskar att välja utländska bettingsidor.  Spelbolaget arbetar ständigt för att göra spelmarknaden mer hållbar och slår också väldigt hårt för ansvarsfullt spelande online. Unibet har nu även gått ut med information om de att inleder ett gediget samarbete med SEF (Svensk Elitfotboll) för att bidra till ett mer ansvarsfullt spelande. Detta är bara ett nytt kliv för Unibet som har som mål att minska riskerna för att användare utvecklar ett spelberoende och som vill att casinon online ska bli ett tryggt tidsfördriv.

Vad innebär det nya samarbetet?

SEF och Unibet kommer att införa flera tillägg som ska införas för att både minska risken för osunt spelande men även för att förhindra matchfixning. Någonting som idag är relativt vanligt på spelmarknaden och som innebär att resultatet manipuleras på till exempel en match eller turnering.

Ny utbildning kommer att utföras

Samarbetet består också av ett obligatorisk utbildning som kommer att fortlöpa under hela kontraktstiden mellan Unibet och SEF. Unibet är idag en av de allra största sponsorerna för Svensk elitfotboll och därför har det nya samarbetet utvecklats mellan båda parter för att göra marknaden säkrare att använda.

Utbildningen kommer därför att genomföras med cirka 1 000 olika elitfotbollsspelare och även deras ledare. Detta för att göra även spelare medvetna om pågående matchfusk och vilka konsekvenser detta ger på spelmarknaden och för fotbollsklubbarna.

Vilka delar består denna utbildning av?

För att utbildningen ska vara så effektiv som möjligt har den delats in i lite olika delar. Här kommer spelare och ledare testas i en självskattningsdel. Här får personerna frågor som rör deras spelande och spelvanor. 

Enligt undersökningar det visat sig vara ganska vanligt att elitidrottare eller människor som arbetar inom sportindustrin har en högre tendens att få ett osunt spelmönster. Denna utbildning mellan SEF och Unibet ämnar därför motverka osunt spelande och målet hos Unibet är att noll procent av intäkterna ska vara från personer med osunt spelande 2023. Ett ganska starkt krav och som Unibet hoppas uppnå i och med denna utbildning och samarbete med Svensk Elitfotboll

Fortsatt arbete mellan SEF och Unibet

Unibet och Svensk elitfotboll har även tidigare samarbetat och haft utbildningar inom just ämnet matchfixning. Den nya kursen och utvecklade samarbetet mellan dessa båda parter är därför en uppföljande kurs för att kontrollera hur kunskapsnivån hos spelare ligger till. Men även för att man ska kunna trycka på punkter som har förändrats sedan den tidigare utbildningen gjordes. Bland annat har skärpta straff för matchfixning införts och kan idag ge upp till två års fängelse.

Vad är Unibet?

Unibet grundades år 1997 och hade i början som främsta syfte att Anders Ström (grundaren av Unibet) skulle kunna ge sina kunskaper om sport till andra spelare. Detta för att andra spelare skulle kunna betta på sport på ett bättre sätt. Men utöver detta ville även grundaren reglera marknaden och göra det säkrare att spela. 

Idag brinner Unibet ännu mer för säkerhet och anser att eftersom spel online är mer tillgängligt så har också riskerna med spel bara blivit värre med åren. Detta är Unibets främsta mål med sina tjänster:

  • Spelplattformen Unibet ska vara enkel att använda och det ska gå snabbt att genomföra uttag eller göra insättningar. Därför samarbetar Unibet endast med säkra betalningsmetoder och en direktöverföring är möjligt.
  • Unibet är väldigt måna om sina samarbetspartners. Dessutom satsar Unibet på att behålla sin lokala och kunniga kundtjänst för att ge ett säkrare spelande.
  • Fortsätta utveckla och erbjuda marknadens största utbud av sportrelaterat spel. Unibet vill även fortsätta inkluderade mer unik form av betting och bygga på utbudet av E-sport.
  • Finnas där för vägledning och där du alltid kan hitta tydlig och hjälpsam information på spelbolagets hemsida. Även detta för att du ska kunna känna dig mer säker när du spelar online.

Senaste artiklar